Voor de functie van algemeen directeur bij Ajax vindt Marc Overmars het nog wat te vroeg. Voorlopig is er voor de voormalig vleugelaanvaller daarom een vrije rol weggelegd Amsterdam. “Directeur vind ik een naar woord. Dat geeft een bepaalde hiërarchie aan die me een beetje tegenstaat.”

“Het ondermijnt het groepsgebeuren”, vervolgt Overmars tegenover Voetbal International. “Daarom werk ik het liefst met managers, dat klinkt wat beter. Maar bij Ajax gaan ze wel met een algemeen directeur werken, omdat ze een gezicht voor de gehele club willen hebben. Dat gezicht word ik vooralsnog niet. Misschien groei ik er over een paar jaar naar toe”, aldus de oud-international.

Overmars kan het waarderen dat Johan Cruijff bij hem terecht is gekomen. “Dat Johan mij gevraagd heeft is natuurlijk een enorme eer. Hij houdt van simpelheid. En dat is ook míjn kracht; je moet dingen niet moeilijker maken. Daarom vind ik het mooi dat ze bij mij uitkomen. Ik heb geen belangen en ben een praktijkjongen. Wat niet wil zeggen dat dat altijd goed is. Maar je moet weten waar je goed in bent.”

“Bij Bayern München werken ze al langer met veel mensen uit de praktijk op de stoelen van de verantwoordelijken”, vervolgt de 38-jarige bestuurder van Go Ahead Eagles. “Het wil niet zeggen dat iedere ex-prof geschikt is, daarom zoekt Johan naar mensen die ook op andere terreinen iets hebben bereikt. Ze willen bij Ajax gewoon een goede groep mensen hebben die weet waar ze over praten.”

Tekst: Voetbalzone