Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft naar eigen zeggen een dagtaak aan het afwijzen van aanbiedingen voor Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, David Neres en André Onana. De getalenteerde spelers staan op vele lijstjes van (top)clubs uit Europa, maar Ajax is geenszins van plan de spelers te laten gaan. In gesprek met De Telegraaf vertelt Overmars over de plannen van Ajax met haar talenten.

Ajax beschikt over een groot aantal jonge talenten die de club graag wil behouden. Om komend seizoen een goed resultaat te behalen in zowel de competitie als in Europees verband, is het van groot belang een zo sterk mogelijke selectie te hebben. “Vorig jaar hebben we in de Europa League laten zien wat we kunnen, het liefst beleven we nog zo’n seizoen. Als we onze huidige selectie bij elkaar houden, ligt er een goede basis”, aldus Overmars.

In het geval van Justin Kluivert hoopt Overmars het contract, dat nu tot media 2019 loopt, zo snel mogelijk te verlengen. “Ik ben daarover met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in gesprek en heb goede hoop dat we eruit komen.”