© Proshots

Het contract van Marc Overmars loopt binnenkort af. In november zal worden gekeken of Ajax met hem verder gaat, zo laat Edwin van der Sar in een groot interview met Voetbal International weten. “Dat zal in november, rond de aandeelhoudersvergadering, duidelijk worden. Stabiliteit in een organisatie is belangrijk, helemaal als je ziet hoe het bij Ajax in het verleden is geweest.”

Eén van de punten waar veel supporters en analisten kritisch over zijn, zijn de aankopen. Een behoorlijk aantal is hiervan mislukt. “Natuurlijk is het niet prettig voor het technisch hart als versterkingen, zoals Yaya Sanogo, geen versterkingen blijken te zijn. Of iemand als Cuenca, die echt veel potentie had, maar alleen maar geblesseerd was. Maar je hebt plussen en minnen. De komst van Kasper Dolberg was niet unaniem, maar Marc maakte zich er hard voor, waardoor het doorging.”

“Het is tweeledig, denk ook bijvoorbeeld aan de komst van Milik en Younes”, vervolgt hij. “Ik weet hoe wij intern met elkaar omgaan, ondersteunend maar ook hard tegen hard. Ik ben tevreden over hoe hij zijn rol vervult. Het rapportcijfer laat ik aan jullie.”