Na het succesvolle seizoen van Ajax werd er gevreesd voor een leegloop deze zomer, maar behalve de beklonken transfers van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, is het nog relatief rustig rond de overige spelers. Marc Overmars meldt in gesprek met Voetbal International nu echter concrete interesse voor David Neres.

“Volgende week gaan we met zijn begeleiding om de tafel. Voor David is één club concreet, met een bod”, aldus de directeur voetbalzaken van Ajax. Afgelopen winter leek het erop dat de Braziliaanse dribbelaar voor een bedrag van 45 à 50 miljoen euro naar China zou vertrekken, maar de transfer ketste op het laatste moment af.

Momenteel zou onder meer Atlético Madrid voor hem in de markt zijn. “Daar gaan we dan over praten, maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn”, vervolgt Overmars, die verder geen club noemt. “Afgelopen winter kon hij weg naar China, maar hebben we hem niet laten gaan. Kijk eens hoe dat voor Ajax, maar ook voor hem heeft uitgepakt. Hij is nu international van Brazilië.”

Overigens gaf Neres zelf onlangs nog aan geen plannen te hebben om op korte termijn te verhuizen: “Mijn toekomst is bij Ajax.”

 


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.