Bijna dagelijks worden de spelers van Ajax in verband gebracht met een vertrek naar de Europese top. Ajax zal de komende zomer dus flink moeten gaan investeren om ook volgend jaar weer over een sterk elftal te beschikken. Marc Overmars is echter niet van plan om het hele basiselftal zonder slag of stoot te laten vertrekken, zo zei hij in een interview met de NOS.

De directeur voetbalzaken bevestigt dat de komst van Răzvan Marin van Standard Luik zo goed al rond is en ook dat de Amsterdammers geïnteresseerd zijn in FC Emmen-doelman Kjell Scherpen en sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie. ‘Ondertussen proberen we spelers te behouden, zoals Onana’, antwoord Overmars op de vraag hoe het elftal er volgend jaar uit zal zien.

‘We gaan er ook alles aan doen om Neres hier te houden, en ik verwacht dat dat gaat lukken’. Neres was de grote uitblinker in de wedstrijd tegen PSV en AC Milan zou 50 miljoen euro over hebben voor zijn komst.

Overmars blijft vaag over het bericht dat Atletico Madrid reeds een bod heeft gedaan op Nico Tagliafico, TyC Sports meldde vorige week dat Ajax een eerste bod op de linksback heeft afgewezen en 25 miljoen euro wenst te ontvangen. Overmars hoopt de Argentijn echter nog een jaar in Amsterdam te houden. “Als je elke keer het nieuw op de sportsites gaat lezen, blijf je vraag en antwoord geven. Uiteindelijk geven we zelf antwoord, want natuurlijk zijn we met Nico bezig om hem nog een jaar hier te houden. Laten we dat de komende weken maar zien.”

Neres