Ajax kreeg de afgelopen jaren nog wel eens de kritiek de hand op de knip te houden. Deze zomer hebben de Amsterdammers echter een nieuwe koers ingezet door meer ervaren spelers te halen. Hierdoor wordt er wel een stuk meer geld uitgegeven, zo erkent ook Marc Overmars in De Telegraaf.

Ajax betaalde onder meer 11,4 miljoen euro voor de komst van Dusan Tadic en een voor Daley Blind 16 miljoen, een bedrag dat met bonussen zelfs kan oplopen tot een record van 20,5 miljoen. Overmars meent dat de club het zich kan permiteren. “Het helpt daarbij dat we ook nog termijnbedragen van de transfers van Arek Milik, Davy Klaassen en Davinson Sanchez binnenkrijgen”, aldus de directeur spelersbeleid. “Als we een keer rode cijfers schrijven, dan is dat zo. Het mag nooit structureel zijn. Maar als ik zie welk team er staat en welke waarde dat vertegenwoordigt, dan maak ik me daar geen zorgen over.”

Overmars stelt tot zijn tevredenheid vast dat de raad van commissarissen niet ingrijpt als Ajax de portemonnee wil trekken, iets dat in het verleden wel anders was. “We moeten en kunnen mee in de ontwikkelingen in het voetbal. De prijzen zijn nu eenmaal omhoog geschoten. Dat heeft overigens een positief effect als je spelers verkoopt.” Hierdoor kon Ajax zelfs het transferrecord voor Blind verbreken. “Als we die 4,5 miljoen euro moeten betalen, dan doen we dat lachend”, aldus Overmars.

Duidelijke taal van Overmars: ‘Not for sale’