Marc Overmars wil koste wat kost de huidige selectie bij elkaar houden. De directeur voetbalzaken houdt alleen nog rekening met een transfer van Hakim Ziyech, bij de overige in een vertrek onbespreekbaar, zo zegt hij in De Telegraaf.

Onder andere Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek worden de afgelopen tijd met zo’n beetje de gehele Europese top in verband gebracht. Toch weigert Overmars met de clubs in gesprek te gaan. “Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd”, zegt de directeur. “We staan nu op een punt waarop we zeggen: jongens, we verkopen niet. Ze zijn 19, 20 jaar. Ook niet voor absurde bedragen. Laat ze dit seizoen eerst eens 40 wedstrijden voor Ajax spelen.”

Ziyech sprak na vorig seizoen de nadrukkelijke wens uit te vertrekken, maar mag van Overmars best nog een jaartje in Amsterdam blijven. De Marokkaan heeft tot 1 september om zijn droomtransfer te maken. “Als hij die niet kan realiseren, dan houden we hem met alle plezier hier. Ik denk dat we hem hard nodig hebben dit seizoen, want hij kan op verschillende posities spelen.”

Ook PSG wil Frenkie de Jong