Ajax wordt al sinds enige tijd in verband gebracht met een overgang naar Steven Bergwijn naar Ajax. Marc Overmars bevestigt in het Algemeen Dagblad dat de Amsterdammers geïnteresseerd zijn in de aanvaller van PSV, maar dat er eerst iemand zal moeten vertrekken.

Met de aanwezigheid van David Neres, Hakim Ziyech en zomeraankoop Quincy Promes beschikt Erik ten Hag al over voldoende opties voorin. “Dat is een interessante speler voor Ajax. Maar we moeten ook kijken naar de huidige situatie”, aldus de directeur spelersbeleid over Bergwijn. “Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers.”

“Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen… Er zal dus eerst een speler moeten vertrekken”, zo gaat Overmars verder. “Dat is tegelijkertijd het moeilijke aan die lange transferperiode. Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen.”

Ook gaat hij nog in op de situatie van Donny van de Beek, voor wie veel interesse is. Zo zou de middenvelder op het lijstje van onder meer Real Madrid staan. “Toch hoop ik echt dat hij nog een jaar bij Ajax blijft. We willen hem niet kwijt”, besluit Overmars.


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.