Vorige week woensdag heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars en operationeel directeur Rutger Arisz, op initiatief van de AFCA Supportersclub, overleg gevoerd met een delegatie van verschillende supportersgroepen van Ajax.

De AFCA Supportersclub had gevraagd om uitleg over de de teleurstellende sportieve prestaties van de afgelopen maanden: “Wij wilden zelf horen vanuit de directie hoe het gekomen is dat Ajax in deze situatie is beland, nadat er in mei nog een Europese finale is gespeeld,” zo valt er in een verslag de AFCA -Facebookpagina te lezen.

Tijdens het overleg zou Marc Overmars hebben toegegeven dat minstens één transfer zou zijn stukgelopen omdat Ajax te traag handelde. In het verslag staat: “Overmars geeft toe dat het de afgelopen jaren te stroperig is gegaan, waarbij er niet met volle snelheid zaken konden worden geregeld.” Mogelijk zou Overmars hier op de stukgelopen transfer va de Braziliaan Richarlison doelen.

Volgens de directeur voetbalzaken zou de nieuwe rolverdeling van het Technisch Hart deze problemen in de toekomst moeten ondervangen: “Overmars gaf aan dat hij nu meer vrijheid en slagkracht heeft en de randvoorwaarden aanwezig zijn zodat het Technisch hart sneller kan handelen.”