© Proshots

Marc Overmars kan terugkijken op een positieve transferzomer. De directeur mocht vele miljoenen uitgeven en haalde Tadic en Blind als top-aankopen. Daarnaast houdt hij tot dusver zijn talenten binnenboord. “De stand van zaken is dat we vandaag goed hebben afgesloten en dat we nu naar Kiev gaat. Dat is op dit moment wel weer de wedstrijd van het jaar”, zegt Overmars in een gesprek met Fox Sports.

Weinig interesse in Ziyech

Eén van de spelers die zeker zou vertrekken, was Ziyech. Tot nu toe speelt de creatieve middenvelder nog steeds in Amsterdam. Ziyech speelt bij Ajax momenteel de pannen van het dak. “Absoluut, hij speelde ook fantastisch. Of er interesse in hem is? Nee, dat valt eigenlijk wel mee. We hebben liever ook dat het zo blijft.” Overmars is duidelijk wat betreft de interesse in Ziyech. “Op dit moment is dat er niet, nee.”

Talenten behouden

Daarnaast behoudt Overmars talenten als Matthijs De Ligt, Frenkie de Jong en Van de Beek graag. “Het verhaal is bekend dat we de talenten graag willen behouden. Daar is Matthijs er natuurlijk één van.” Overmars maakt zich over het behouden van deze talenten niet druk. “Over deze spelers hoef je geen reclame of zorgen te maken. Die staan natuurlijk bij elke club op de radar. (…) Als je ziet: we hebben zo’n mooi team en dat zie je elke week beter worden. Ik zou de boel dolgraag bij elkaar willen houden. Dat is eigenlijk wat we al maandenlang roepen.”

Dinamo Kiev

Aankomende dinsdag speelt Ajax de return tegen Dinamo Kiev. De Amsterdammers verdedigen dan een 3-1 voorsprong. Overmars is er ter degen van bewust dat er een goed elftal moet staan. “Geld is onbelangrijk. We hebben een goed team en dinsdag is iets wat onze spelers ook graag willen: in de Champions League spelen.”