Donny van de Beek wordt al geruime tijd hardnekkig in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid, maar volgens Marc Overmars hoeven de fans van Ajax zich geen zorgen te maken. Na afloop van de opening van het nieuwe Estadi Johan Cruyff in Barcelona beantwoordde de directeur voetbalzaken een aantal vragen van de Spaanse pers.

“Van de Beek blijft dit jaar bij Ajax”, citeert SER Catalunya uit de mond van Overmars, die ook gevraagd wordt naar Frenkie de Jong. Afgelopen zondag werd De Jong in de wedstrijd tegen Real Betis opgesteld als linksback, maar wist daar zijn stempel niet op de wedstrijd te drukken. “Het is nog te vroeg om zijn spel te analyseren. De competitie is net begonnen en hij heeft tijd nodig.”

“Frenkie kan hier tien jaar spelen, we hebben allemaal tijd nodig om ons aan te passen. De trainer moet voor iedereen nog de beste positie vinden”, vervolgt de Ajax-directeur, die niet twijfelt dat De Jong zijn draai gaat vinden in Catalonië. “Dit gebeurde ook bij Ajax, het is nog zoeken naar zijn beste positie. Er gaat wat tijd overheen voordat je die hebt gevonden.”