Het is niet het seizoen van Viktor Fischer. De jongeling brak vorig jaar door en was met tien doelpunten een belangrijke pion in het kampioenselftal. Voor aanvang van deze jaargang sprak hij de wens uit nog bepalender te worden, maar vooralsnog komt dit niet helemaal uit de verf. Marc Overmars laat in een interview met het Deense Onside echter weten dat hij tevreden is met de ontwikkeling van Fischer.

De directeur voetbalzaken is vanzelfsprekend nauw betrokken bij het nieuwe traject dat Ajax is ingeslagen, en hij weet dan ook dat een terugslag bij jonge spelers normaal is. “We zijn gewend dat de ontwikkeling bij jonge spelers met pieken en dalen gaat. We zijn erg blij met de manier waarop Viktor zich ontwikkelt en we zijn ervan overtuigd dat hij het niveau van vorig seizoen weer gaat halen.”

Fischer moest de laatste paar wedstrijden op de bank starten en ook de buitenwacht is niet tevreden over de Deen. Zijn vader denkt dat de tegenslagen een positieve werking kunnen hebben. “Het is tot nu toe vooral bergopwaarts gegaan voor Viktor in de afgelopen jaren, het is misschien wel goed dat hij nu een beetje weerstand krijgt. Hij ontwikkelt zich hierdoor van een talent tot een volwassen man.” Dit seizoen kwam de negentienjarige aanvaller tot drie goals in de competitie en vier in de KNVB Beker.