Ajax wist zich dinsdagavond te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League, door een historische 1-4 overwinning op Real Madrid. Hierdoor zal de interesse voor de spelers van Ajax alleen maar verder toenemen, beseft ook Marc Overmars in De Telegraaf. De directeur spelersbeleid denkt dat het moeilijk wordt om de selectie in takt te houden, maar gaat er alles aan doen om volgend jaar ook een zo sterk mogelijke selectie samen te stellen.

Om dit voor elkaar te krijgen, zal Ajax komende zomer de hand zeker niet op de knip houden. Behalve de transfer van Frenkie de Jong, die tot 86 miljoen euro in het laatje brengt, zal Ajax ongetwijfeld nog vele tientallen miljoenen gaan verdienen met de verkoop van andere spelers. Afgelopen zomer werd er al veel geld betaald voor Daley Blind en Dusan Tadic, maar deze zomer zal Ajax nog een stapje verder gaan. “Al gaat het niet om veel geld uitgeven om het uitgeven, maar voor de spelers die we willen hebben, zullen we ver gaan”, aldus “, aldus Overmars. “Soms moet je nu eenmaal meer investeren. Ik heb er vertrouwen in en er een goed gevoel over dat het in orde komt.”

Dat de huidige selectie bij elkaar gehouden kan worden noemt Overmars een ‘illusie’. “Het was al een flinke klus om dat dit seizoen voor elkaar te krijgen, omdat we een jaar geen Europees voetbal hadden gespeeld”, legt de oud-speler uit. “Ook nu begonnen we zonder enige zekerheid aan de voorrondes. Ja, ik heb veel gesprekken moeten voeren. Maar ik weet zeker dat die jongens, zoals Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek, het bereiken van de kwartfinale ook voor geen goud hadden willen missen.”