Ajax beschikt dankzij sportieve prestaties en grote transfersommen over enorm veel geld. Marc Overmars waakt er voor dat er geen luiheid ontstaat door het fantastische financiële plaatje. “Veel geld maakt soms lui, zeggen ze wel eens. Dus we moeten altijd alert zijn en op de eventuele valkuilen letten. Daarom moeten we goed weten waar we staan. Ajax is nog niet het Bayern München van Nederland, want die kunnen spelers gerust vier tot vijf jaar aan zich binden. Bij onze spelers kriebelt het soms na drie jaar om te vertrekken. Veel geld maakt onderhandelingen soms wel makkelijker natuurlijk, zeker als je wilt doordrukken om een speler aan te trekken”, laat de technisch directeur weten aan de NOS.

Door bijvoorbeeld Steven Bergwijn te halen zou PSV wellicht verzwakt worden, maar daar is Overmars het niet helemaal mee eens. “Misschien moeten wij ze wel zo veel gaan betalen dat ze daardoor juist sterker worden. Ik gun ze het beste, maar onszelf meer.”

“Meer duidelijkheid”

Het is daarnaast ook afwachten wat er met eigen spelers zoals David Neres, Donny van de Beek en Hakim Ziyech gaat gebeuren. “We zitten ‘pas’ halverwege juli en er is nog een hele lange tijd te gaan voordat de transfermarkt sluit. We moeten het de komende weken gaan zien. We willen Donny absoluut behouden, maar hij speelt natuurlijk ook al drie jaar in het eerste en kijkt misschien ook wat verder nu. Maar natuurlijk willen we hem heel erg graag behouden.”

“De komende weken staan gesprekken met spelers en hun agenten op het programma om te kijken hoe iedereen er in staat”, vervolgt Overmars. “Want wij willen ook graag iets meer duidelijkheid hebben voor een bepaalde datum. En dat is het liefst zo snel mogelijk.”

Overmars: “Verrast door weinig concrete interesse in Ziyech”