Leeroy Owusu zat dit seizoen al een aantal keer op de bank bij het eerste elftal van Ajax. Tot een officieel debuut is het nog niet gekomen. De verdediger van Jong Ajax hoopt snel een volgende kans te krijgen. “Ik kan niet echt inschatten wanneer ik mijn debuut voor Ajax ga maken. Ik hoop dat Frank de Boer me nog een kans geeft en ik in actie mag komen. Hopelijk gebeurt dat nog dit jaar, maar het is moeilijk om te zeggen”, laat Owusu weten in gesprek met het Ghanese Goal.com.

De 19-jarige verdediger speelt al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van Ajax. Hij hoopt snel bij het eerste elftal van de Amsterdamse club aan te sluiten. “Als kind heb ik altijd al gedroomd van een topclub zoals Real Madrid. Maar ik heb nog een lange weg te gaan als ik dat niveau ooit wil bereiken. Daar ben ik nu ook helemaal niet mee bezig. Ik ben nu druk bezig om elke dag beter te worden bij Ajax. Ik wil vast bij het eerste team aansluiten, dat is mijn doel.”

Owusu groeide op in Ghana, waar hij werd gescout door Ajax. “Toen ik zes jaar was, begon ik met voetbal. Ik speelde toen bij een kleine club bij mij in het dorp. Ajax bekeek mijn wedstrijd en nodigde mij vervolgens uit voor een proefperiode. Op mijn achtste begon ik te spelen in de jeugdopleiding van Ajax.”

In de jeugdopleiding speelde hij onder andere samen met Timothy Fosu-Mensah. De 18-jarige vriend van Owusu maakte in 2014 de overstap naar Manchester United en heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor de Engelse topclub. “Ik ben ongelofelijk blij voor Timothy. Het is heel mooi om te zien dat zo’n jonge jongen het eerste van Manchester United kan halen. Ik denk dat hij het fantastisch heeft gedaan de laatste tijd. Hij is een betere speler geworden en het is uiteindelijk een goede keuze van hem geweest. Het motiveert mij om iemand zoals Timothy te zien spelen op zo’n hoog niveau. Het moedigt mij ook enorm aan”, besluit het talent.