Leeroy Owusu wordt voor één seizoen door Ajax verhuurd aan Excelsior. De 19-jarige verdediger speelt al sinds 2004 bij Ajax en laat weten dat het vreemd aanvoelt om de club tijdelijk achter zich te laten. Hij liet zich door Bas Kuipers, met wie hij jarenlang samenspeelde bij Ajax, informeren over de Rotterdamse club. “Hij vertelde mij dat Excelsior een mooie en warme club is. Het telt uiteraard mee als iemand die je kent dat zegt. Dat heeft me nog meer vertrouwen gegeven dat dit de juiste stap is voor mij”, vertelt Owusu op de officiële website van Excelsior.

“Ik ben blij met deze overstap”, vervolgt hij. “Dit is een mooie kans voor mij om mezelf te laten zien op Eredivisieniveau. Ik heb een aantal goede gesprekken gehad met de club en met trainer Mitchell van der Gaag. Excelsior is een mooie club, die voor het derde achtereenvolgende jaar in de Eredivisie speelt. Voor mij is dit een goede kans om mezelf als verdediger verder te ontwikkelen.”

Na 59 officiële wedstrijden voor Jong Ajax is het nu dus tijd voor de vervolgstap. “De twee seizoenen met Jong Ajax in de Jupiler League waren zeer leerzaam. Met allemaal jonge jongens, die heel gretig waren, misten we alleen ervaring en dat is iets wat Excelsior wel heeft. Ik ben ook wel toe aan deze stap. Ik wil heel graag ervaring opdoen in de Eredivisie”, besluit Owusu die vandaag al aansluit bij de selectie van Excelsior.