‘Wat een wedstrijd’, aldus Leeroy Owusu na afloop van De Graafschap – Jong Ajax (3-2). In de eerste helft kwam de thuisploeg, waarbij Owusu de gehele wedstrijd meespeelde, er niet aan te pas. Na rust draaide de rollen compleet om en konden de Superboeren de drie punten in Doetinchem houden.

De vleugelverdediger vindt het toch wel bijzonder om tegen Jong Ajax te spelen: ‘Ik zat tijdens de warming-up te kijken naar de andere kant en dacht eraan dat ik daar vijf jaar geleden ook bij liep.’

Ondanks dat hij nu bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Superboeren, ziet Owusu nog veel bekende gezichten bij Jong Ajax: ‘Voordat ik bij De Graafschap kwam heb ik de voorbereiding nog volledig meegedaan bij Ajax, de meeste van deze jongens heb ik dus nog veel meegetraind.’ Nu is hij dus de tegenstander en liep hij de gehele eerste helft achter zijn oudploegenoten aan. Jong Ajax combineerde er vrolijk op los en na doelpunten van Traoré en Gravenberch leek het wachten op de 3-0.

‘Jong Ajax speelde in de eerste helft erg goed voetbal, eigenlijk net als het eerste. Wij waren daartegenover ook wel erg slecht, vooral aan de bal’, vertelt Owusu. In de tweede helft zette De Graafschap het anders neer en kreeg Owusu meer vrijheid om mee aan te vallen.

Liever technisch voetbal dan de beuk erin
‘We konden na een halve minuut een cadeautje uitpakken en dat hielp natuurlijk helemaal’, doelt Owusu op het feit dat de beloften van Ajax na 29 seconden rood kregen en met tien man verder de voorsprong moest verdedigen. De thuisploeg scoorde kort daarna de aansluitingstreffer en ging in het vervolg van de wedstrijd vol voor de overwinning. Daarbij kwam ook wat meer strijd kijken: ‘Ik vind het technische voetbal veel leuker, in plaats van voetbal met de beuk erin. Soms is het alleen even nodig en vandaag was het zo een dag.’ De Graafschap kwam inderdaad in de tweede helft veel meer in de duels en kon de wedstrijd uiteindelijk ook naar zich toetrekken: 3-2.

Mislukte transfer naar Willem II
Owusu maakte er afgelopen zomer geen geheim van dat hij een stap hogerop wilde maken. Aan interesse had hij ook niet te klagen: ‘Onder andere Willem II wilde mij graag erbij hebben, maar ik moest van De Graafschap blijven. Nu probeer ik dit seizoen alles te geven bij De Graafschap om direct te promoveren en het liefst ook kampioen te worden. Daarna zien we weer verder of er een volgende stap in zit.’