Het seizoen zit er bijna op voor Ajax en in de maanden die voor de boeg liggen, moet Frank de Boer proberen de as van het team intact te houden. Men houdt al rekening met een vertrek van aanvoerder Jan Vertonghen en rechtsback Gregory van der Wiel, maar ook in aanvallend opzicht doet Ajax wellicht zaken. SovSport brengt zaterdag naar buiten dat Kuban Krasnodar het voorzien heeft op vleugelaanvaller Aras Özbiliz.

Özbiliz debuteerde vorig seizoen onder Martin Jol in het eerste elftal van Ajax. Mede door blessures en concurrentie kwam hij sindsdien echter niet volledig uit de verf in Amsterdam. Vorig seizoen scoorde hij eenmaal tegen Heracles Almelo en deze jaargang was het raak tegen Manchester United en Excelsior, maar behoudend die duels liet Özbiliz geen daverende indruk achter.

Kuban Krasnodar, de huidige nummer acht van de Premjer Liga, zou zijn tot 2013 lopende contract graag willen afkopen. De Russische formatie heeft reeds een Armeense prof onder contract staan, Marcos Pineiro. Özbiliz moet de tweede aanwinst worden. Volgende week wordt de buitenspeler van Ajax geopereerd aan zijn scheenbeen. Zijn laatste bijdrage was een invalbeurt van twee minuten in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Vorige maand zei Özbiliz op de clubwebsite van Ajax nog dat hij ‘heel wat had in te halen’ bij de club. “Door wat ik allemaal heb meegemaakt aan blessures, koester ik nu elk moment dat ik kan spelen. Dat is echt zo. Ik zal Ajax ook altijd dankbaar blijven dat ze me destijds een contract hebben gegeven, terwijl ik midden in mijn revalidatie zat en het nog helemaal niet zeker was dat ik er goed uit zou komen. Ik ben een jongen van 22, maar als voetballer voel ik me eigenlijk een stuk jonger”, zei hij toen.

Tekst: Voetbalzone