Vorig seizoen mocht Aras Özbiliz (21) zijn debuut maken in de hoofdmacht. Hier bleef het niet bij. De jonge aanvaller maakte een goede indruk, en als beloning werd zijn contract verlengd.  De aanvaller werd in zijn debuutjaar ook nog eens landskampioen.

De aanvaller speelt tijdens de voorbereiding op verschillende posities. ”De trainer zegt dat ik op meerdere posities moet spelen. In de spits spelen is ook wel lekker, moet ik zeggen. Je kunt wat meer inzakken om de bal te halen. Daarnaast heb ik ook op het middenveld gespeeld, als linkshalf en als ‘nummer tien’. Nooit als rechtermiddenvelder. Uiteindelijk moet ik me nu vooral richten op de plek van rechtsbuiten.’’

De aanvaller kijkt nog even terug naar de wedstrijden tegen vv Buitenpost en AZSV. ”Tegen Buitenpost ging het redelijk maar misten we te veel kansen. Dat kwam misschien ook door de eerste trainingsweek, die vrij zwaar was. Tegen AZSV werden de kansen wél benut en maakten we het onszelf een stuk makkelijker.’’

Özbiliz die aan zijn tweede seizoen bij de hoofdmacht is begonnen merkt dat de spelers goed met elkaar om gaan. “We hebben een heel hechte groep en de sfeer wordt almaar hechter. Er is waardering en respect voor elkaar. Alles ook om elkaar beter te maken. Hoe zich dat ‘beter maken’ bij mij uit? Ik probeer Jody Lukoki bijvoorbeeld zo goed mogelijk te coachen. Hij is net zo jeugdig als ik afgelopen jaar nog was. De ouderen in de selectie kunnen iets tegen de jonkies zeggen. En andersom net zo natuurlijk. Het wordt geaccepteerd.’’