© Proshots

Het is de week van Tottenham Hotspur – Ajax, daarom zijn er veel analisten en journalisten die vooruitblikken op de ontmoeting tussen de twee halve finalisten. Suleyman Öztürk van Voetbal International denkt dat de wedstrijd alle kanten op kan gaan. Ondanks dat er veel mensen zijn die Ajax als favoriet bestempelen.

“Negen van de tien keer moet Tottenham die wedstrijd winnen, vooral als je kijkt naar het geld.” Zo begint Öztürk zijn verhaal.” Toch vind hij dat Ajax heeft laten zien dat geld niets uitmaakt. Tottenham steekt ook niet in beste vorm, dat kan gunstig uitpakken voor Ajax. Vooral tegen West Ham viel op dat de Spurs het moeilijk hadden: “Je ziet ze een beetje strompelen, struikelen en het moeilijk hebben tegen West Ham. En dan zie je ze schitteren in Madrid en Turijn dan kom je er al snel op uit dat Ajax favoriet is, al is dat wel wat makkelijk.”

Met Christian Eriksen, Dele Alli en Son Heung-Min heeft Tottenham natuurlijk al drie topspelers in zijn gelederen. Harry Kane hoort ook in dit rijtje, maar hij is geblesseerd aan zijn enkel en kan daarom niet in actie komen tegen Ajax. Son zal de thuiswedstrijd ook moeten missen aangezien hij een schorsing opliep tegen Manchester City. Volgens Öztürk ligt het erg dicht bij elkaar: “Dat is altijd zo bij die wedstrijden, maar een 1-5 in Londen zal mij niets verbazen. Ajax heeft een elftal dat je ondersteboven speelt als je ze hier de kans voor geeft. Ze hebben de spelers ervoor om je te killen. Tottenham Hotspur heeft dat natuurlijk wel bekeken en zal er een antwoord hebben.”