De Ajax vrouwen deden vrijdagavond zeer goede zaken. Terwijl concurrent FC Twente verrassend met 1-0 verloor in Den Haag, wonnen de Amsterdammers door een eigen doelpunt van Heerenveen met 1-0. In een wedstrijd die werd overschaduwd door twee ernstige blessures bij Heerenveen was Ajax heer en meester. Zoals vaker dit seizoen konden de vele kansen niet worden omgezet in doelpunten. Een eigen goal vanuit een voorzet van Marlous Pieete zorgde voor de zesde 1-0 winst dit seizoen.

Desiree van Lunteren werd uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd. “We hebben heel veel kansen gehad die we niet afmaken, daar moeten we aan werken. Eigenlijk zeggen we dat al twee of drie jaar maar het blijft een aandachtspuntje. In de eerste helft was het spel wat te statisch, we waren te slordig en met 0-0 rusten is niet goed genoeg tegen Heerenveen.” Dat het lang 0-0 bleef zorgde niet voor extra druk bij van Lunteren. “Ik kreeg totaal geen stress toen het zo lang gelijk bleef. Het is juist belangrijk dat je niet gaat zeuren op elkaar op zulke moment en dan valt de goal vanzelf.”

Afgelopen week was bekerheld Maikey Parami uitgebreid in het nieuws. De speler van VVSB zorgde ervoor dat zijn team doorging naar de halve finale van de KNVB beker. Naast het spelen bij VVSB werkt Parami doordeweeks bij de Hema. Dat de hele voetbalwereld zich op hem en zijn werk stortte, heeft de Ajax vrouwen verbaasd. “Dat gedoe met die Hema! Bij ons werkt iedereen en ik werk elke dinsdag, woensdag en zaterdag bij de Sport 2000, dus hou op alsjeblieft. Ik vond het echt heel erg dat er zo’n ding van werd gemaakt. Alle meiden bij Ajax werken ernaast of doen een studie. Dat dit dan zo bijzonder gevonden wordt, vind ik gewoon erg.”

Ajax speelt in de volgende ronde van de beker tegen FC Twente en ook in de competitie zijn de Tukkers de grote concurrent. “Vanaf nu draait het allemaal om de wedstrijden tegen Twente. We moeten tegen hen punten pakken. Op 18 maart komen ze naar ons toe maar we kunnen niet al zo ver kijken. Ik weet nog van vorig seizoen dat als je verder gaat kijken het helemaal niks wordt.”

Beluister hieronder het hele gesprek met Desiree van Lunteren

Foto: ajaxheldinnen.nl