Sebastian Pasquali is op zijn plek bij Ajax. Het talent wil niets liever dan doorbreken in het eerste. “Ajax heeft een hele goede reputatie als het gaat om het opleiden van jonge spelers. Ze geven talenten de kans om te spelen op het hoogste niveau. Daarom spelen er ook zoveel jonge spelers in het eerste. En dat zal ook altijd zo blijven. Het gaat alleen maar beter in de toekomst”, vertelt het talent in gesprek met The World Game.

Beloning

“Op dit moment kan ik me geen betere club wensen dan Ajax. Als je je hier niet verder kan ontwikkelen, dan weet ik het ook niet meer”, grapt Pasquali. “Als je 100% je best doet, elke dag weer. Dan gaat dat vanzelf worden beloond. Het is goed om je te realiseren dat je hier de beste faciliteiten hebt om je elke dag weer verder te kunnen ontwikkelen.”

Jong Ajax

Door dat de Ajax O19-speler geen werkvergunning kreeg moest hij vorig jaar toekijken. “Afgelopen seizoen was moeilijk voor mij, omdat ik niet mocht spelen. Maar uiteindelijk denk ik dat het mij alleen maar heeft geholpen. Ik trainde veel en kon zo de speelstijl, de taal, de cultuur en de club beter leren kennen. Dat heeft me ontzettend veel geholpen. Ik ontwikkel me steeds beter en ik speel heel veel wedstrijden. Ik kan ook Nederlands praten. Niet vloeiend, maar ik kan het prima verstaan en begrijpen. Ook dat helpt me erg bij mijn ontwikkeling”, vervolgt de Australiër, die begin deze maand zijn debuut maakte voor Jong Ajax. “Het was een beloning na dat ik al lange tijd mocht meetrainen met Jong. Het was geweldig om mijn debuut te mogen maken, in het bijzonder ook tegen Fortuna Sittard. Eén van de betere teams dit seizoen. We verloren 2-1, maar de ervaring was erg mooi en het helpt me in mijn ontwikkeling. Het ging niet bijzonder goed, dus ik weet waar aan ik nog moet werken.”

Met Australië naar het WK

Onlangs werd Bert van Marwijk aangesteld als bondscoach van Australië. De 18-jarige middenvelder wil echter nog niet aan het WK denken. “Het WK komt eraan en er is enorm veel concurrentie. Maar waarschijnlijk wordt er vooral naar eerste teams gekeken. Ik houd me er niet mee bezig en moet gewoon mijn ding doen.”