Sebastian Pasquali is inmiddels al ruim een halfjaar Ajacied. De Australiër, met Italiaanse roots, mag echter nu pas officiële wedstrijden voor Ajax gaan spelen. Vorige week maakte de 17-jarige middenvelder dan ook eindelijk zijn debuut voor de Amsterdamse club in de Super Cup. “We wisten dat het even zou gaan duren. Uiteindelijk hebben de instanties mijn transfer goedgekeurd. Dat was voor iedereen een opluchting. Nu kunnen we weer vooruitkijken”, vertelt het talent in gesprek met Ajax TV.

“Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze voor Ajax, ook niet vanwege het feit dat het zo lang duurde. Het heeft me eerlijk gezegd zelfs een beetje geholpen om me aan te passen aan Ajax, aan Nederland en het leven hier”, vervolgt hij. “De coaches hebben me ook goed geholpen. Ik kreeg veel extra informatie en oefeningen, zodat ik meteen klaar zou zijn. Nu het moment daar is, kan ik niet wachten.”

En dat Pasquali staat te popelen om in het wit-rood-wit te spelen, dat blijkt ook uit zijn doelen voor komend seizoen. “Ik wil voor het eerste elftal spelen en mezelf verder ontwikkelen. Ik hoop mijn debuut te maken en verder zien we het dan wel. Ik hoop dat het mogelijk is om dit seizoen al in het eerste spelen. Nu ik officiële wedstrijden kan spelen, kan ik mezelf laten zien. Ik kan de trainers laten zien waar toe ik in staat ben. (…) Australiërs staan bekend om hun doorzettingsvermogen. Dat wil ik dit seizoen combineren met mijn techniek. We hebben veel jongens uit verschillende landen, zoals Finland, Brazilië en Denemarken. We werken aan de communicatie. De wedstrijd tegen PSV O19 was een eyeopener voor ons. Het is goed dat we het nu al hebben meegemaakt. Nu kennen we ook de kwaliteit van een ander topteam in de competitie. We willen alles winnen: de titel, de beker en de Youth League. Hopelijk kunnen we ze alle drie binnenhalen.”