Het is vrijwel zeker dat Kenneth Vermeer Ajax in de zomerstop verlaat voor een nieuw avontuur. De 28-jarige doelman moet, sinds hij zijn basisplek in september verloor, Jasper Cillessen voor zich houden. Een nieuw seizoen op de bank, ziet de goalie dan ook niet zitten.

Zodoende is Ajax achter de schermen al bezig met een vervanger voor Vermeer. Een van die vervangers is Remko Pasveer. De ervaren sluitpost speelt momenteel bij Heracles Almelo, waar hij na de zomer transfervrij vertrekt. “We hebben contact gehad met Marc Overmars, maar tot een deal zal dat niet leiden,” zegt Karel Jansen, de zaakwaarnemer van Pasveer, tegenover Ajax Showtime. “We onderzoeken momenteel andere opties voor Remko.”

Zo lijkt het er op dat Ajax zijn zinnen mogelijk zet op een andere keeper. Momenteel beschikken de Amsterdammers met Mickey van der Hart over een prima back-up voor Cillessen. De talentvolle keeper komt uit de jeugd, maar het lijkt er op dat Ajax voor volgend seizoen de voorkeur geeft aan een ervaren doelman.