© Proshots

Patrick Kluivert gaat toch niet aan de slag als trainer van de A1 van Ajax. De oud-spits van onder andere Ajax en Barcelona gaat per direct aan de slag als directeur voetbalzaken bij PSG.

In mei tekende Kluivert een tweejarig contract als jeugdtrainer van Ajax. De Amsterdamse club heeft nu samen met hem een akkoord bereikt over de directe ontbinding van dat contract. “Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen”, legt de oud-voetballer zijn keuze op Ajax.nl uit.

Marc Overmars baalt van het vertrek van Kluivert, maar gunt hem tegelijkertijd deze nieuwe uitdaging. “Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen. Wij vinden het mooi voor hem dat dit op zijn pad komt. Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo’n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op  korte termijn wel te kunnen doen.”