Justin Kluivert heeft vrijdag officieel zijn handtekening gezet onder een driejarig-contract, waardoor hij tot medio 2019 bij Ajax vastligt. Patrick Kluivert is enorm trots op zijn zoon. “Hij heeft het helemaal zelf verdiend en hij gaat een beetje in de voetsporen treden van zijn vader. Daar ben ik heel trots op”, vertelt Kluivert senior in gesprek met Ajax TV.

“Wij kennen als geen ander de filosofie van Ajax”, vervolgt hij. “Het is een bekroning dat hij zijn eerste contract mag ondertekenen. Hij heeft voor drie jaar getekend bij de club waar ik en hij ook in de jeugd hebben genoten. Het begint nu pas.”

“Ik volg zijn voetbalcarrière door er zelf bij te zijn. Ik probeer altijd feedback te geven op wat ik zie. Ik probeer hem aan te sturen op wat er nog beter kan. De dingen die hij goed doet, moet hij nog verbeteren. De A1 is de laatste stap naar het grote werk, daar probeer ik hem bij te helpen. Gezien de hele situatie blijft hij gewoon zichzelf. Dat is ook zijn kracht. Hij doet de dingen die hij moet doen, daar steun ik hem natuurlijk volledig in.”

Zelf probeert Justin een eigen naam te krijgen. Zodat hij niet altijd wordt gezien als ‘zoon van’. “Je wordt natuurlijk altijd vergeleken met je vader. Dat is leuk, want dan heb je iets om naar toe te werken en om beter te worden dan je vader. Daarom probeer ik ook beter te worden. Zodat ik niet altijd met hem vergeleken wordt en dat ik zelf ook een naam krijg”, besluit Justin.