Deze week werd bekend dat Ajax – PEC Zwolle is verplaatst van 2 maart naar 13 maart. In Zwolle zijn ze daar nog altijd erg boos over en de club heeft dan ook een brief gestuurd naar de KNVB, Eredivisie CV en Ajax. Dat laat voorzitter Adriaan Visser weten op de website van de Zwolse club.

PEC verzoekt daarin om de verplaatsing van het duel terug te draaien. De KNVB heeft besloten het duel te verplaatsen, omdat Nederland de coëfficiënten hard nodig heeft op de ranglijst van de UEFA. Visser schrijft: “Dit mede ook in het licht van de door de KNVB genoemde belangrijkste reden van verplaatsing; de coëfficiënten voor Europees voetbal. Na de uitslagen van donderdagavond lijkt dit argument helaas van de baan!”

Helaas voor Visser heeft hij daar geen gelijk in. Sterker nog: de punten van Ajax zijn nóg belangrijker geworden. Red Bull Salzburg plaatste zich donderdagavond voor de achtste finales van de Europa League en dat betekent dat Ajax móet winnen van Real Madrid om Oostenrijk voor te blijven op de UEFA-ranglijst.