Ajax A1 is dinsdagmiddag vertrokken richting Frankrijk voor de achtste finale van de Youth League. Trainer Frank Peereboom kijkt uit naar de wedstrijd tegen Olympique Lyon. Volgens hem zijn veel van zijn spelers al gewend aan de reis en aan alle bijkomstigheden rond een Europese (uit)wedstrijd. “We moeten het ook niet spannender maken dan het is. De nodige jongens hebben al de ervaring van vorig seizoen en ook veel spelers van Ajax zijn jeugdinternational en gaan in die hoedanigheid regelmatig op reis. En een aantal jongens heeft het ook al met Ajax 1 meegemaakt”, laat Peereboom weten op de officiële website van Ajax.

De verwachting is dat Ajax komende woensdag flink aan de bak kan gaan tegen de fysiek sterke Fransen. “Bovendien hebben ze aardig wat technische bagage, maar wij hebben ook een aardige kwaliteitsimpuls gehad. Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Vaclav Cerny zijn mee en Damil Dankerlui is dispensatiespeler.”

“Reken er maar op dat we van onze eigen kracht uitgaan en volgens de huisstijl van Ajax willen spelen”, vervolgt Peereboom. “Maar ik wil niet teveel prijsgeven. De tegenstander kijkt ook mee. We gaan dinsdagavond lekker trainen. Woensdagochtend doen we een wandeling en dan gaan we naar de wedstrijd toeleven. We hebben er veel zin in en willen de lijn van Sevilla doortrekken. Het winnen van de Youth League is ons doel.”

“Enerzijds zijn er natuurlijk veel jongens die vorig jaar dit podium hebben meegemaakt en toen eigenlijk een rot ervaring hebben opgedaan, want met penalty’s verliezen doet gewoon pijn”, laat Peereboom aan Ajax TV weten. “Anderzijds heb je daardoor wel een hele strijdvaardige ploeg. We zijn er ook een stap verder door. Maar je blijft altijd afhankelijk van je tegenstander.”

Kasper Dolberg is in aanloop naar de achtste finale goed genoeg hersteld van een liesblessure. “Het gaat goed met hem. Hij heeft sinds vorige week de trainingen hervat en zaterdag heeft hij een hele pittige individuele training gehad. Maandag moesten we aankijken hoe hij zich daarvan hersteld had en dat was goed. Maandag en dinsdag heeft hij alles, pijnvrij, kunnen meedoen. Dus hij is in ieder geval voor een gedeelte inzetbaar. We zijn natuurlijk blij met iedere speler die inzetbaar is, maar Dolberg heeft absoluut een goede waarde gehad voor de groep. We zijn hartstikke blij dat hij erbij kan zijn.”