Na een eerdere ruime nederlaag tegen FC Eindhoven in Amsterdam, heeft Jong Ajax vanavond een punt overgehouden aan de wedstrijd met de ploeg uit Eindhoven. Jong Ajax kwam vroeg op achterstand en keek ook lang tegen deze achterstand aan. Uiteindelijk maakte Pereira de gelijkmaker.

Snelle achterstand
Jong Ajax begon in Eindhoven zonder echte flankspelers. Daardoor hadden Kühn, Jensen en ook Lang een wat meer vrije rol. Het begin was echter slordig van de beloften. Er werd regelmatig balverlies geleden op eigen helft. In eerste instantie door Lang, waarna FC Eindhoven het niet afstrafte. In de negende minuut werd er echter wel geprofiteerd. Weer werd de bal achterin verloren en nu strafte de thuisploeg het wel af.

Vervolgens zocht Jong Ajax wel meer en meer de aanval. Het doelpunt voor de Amsterdammers viel echter niet snel. Elke aanval ontbrak het aan een goede eindpass. Slechts een enkele keer was deze pass wel goed, zo ook bij een van de grotere kansen in de tweede helft. Lang werd de diepte ingestuurd en zag de mogelijkheid om de bal over de keeper heen te liften. De bal eindigde echter bovenop de lat.

Traoré erbij in de spits
Vervolgens namen de beloften steeds meer risico, wat uiteindelijk kort voor tijd toch resulteerde in de gelijkmaker. Een voorzet kon met het hoofd door worden gekopt door aanvoerder De Wit, waarna Pereira eenvoudig binnen kon tikken.