Perr Schuurs had zo’n anderhalf jaar geleden de Europese topclubs voor het uitkiezen, maar koos in de zomer van 2018 voor Ajax. De vader van Schuurs, Lambert, zag dat er destijds een enorme hype ontstond rond zijn zoon.

“Bij Fortuna deed hij leuke dingen en gaf hij mooie passes, maar van positionering had hij nog geen kaas gegeten”, vertelt Schuurs senior in De Limburger. “Maar er werd een hype om hem heen gecreëerd. Mede door jullie, maar vooral door mensen die geld aan hem willen verdienen. Dan worden clubs geïnformeerd en plots willen Juventus en Liverpool hem hebben. Bij Liverpool kon hij één miljoen netto per jaar gaan verdienen. De leiding van Fortuna werd helemaal gek dat wij daar niet op ingingen.”

Pa Schuurs noemt de veotbalwereld ‘beangstigend’. “Omdat er dingen gebeuren die je zelf niet in de hand hebt. Jezus, dan hoor je over een horloge van 70.000 van Dolberg.” Vader en zoon hebben dan ook nog regelmatig contact over de uitgaven van Perr. “Jazeker, we doen nog steeds alles in overleg. Niet over een spijkerbroek, maar hij koopt wel eens dure schoenen en dan vraagt hij toch of dat verstandig is.”