Perr Schuurs kwam afgelopen zomer over van Fortuna Sittard. En dat was best even wennen: bij Fortuna was hij als 17-jarige al aanvoerder, bij Ajax startte hij achteraan en moest hij minuten maken aan Jong Ajax.

“Bij Fortuna ging ik als een trein. Het ging allemaal zo lekker, dat ik al jong doorbrak en in het eerste ging spelen. Ik voetbalde me naar een uitstekende positie en werd aanvoerder. Toen ik in 2018 naar Ajax kwam, waren de kaarten anders geschud. Ik moest gewoon achteraan aansluiten. Dat was wennen en niet altijd makkelijk, maar ook heel logisch, dat snap ik zelf ook wel”,  vertelt de centrale verdediger op Ajax.nl.

Toch kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen bij Ajax. Hij maakte veel minuten bij de beloften en zat dicht op het eerste elftal tijdens het hele Champions League-avontuur. “Het draagt allemaal bij aan mijn groei en ontwikkeling naar een basisplaats. Want dat is natuurlijk het doel voor volgend seizoen. Hoe de kaarten dan geschud zijn? Ik hoop in mijn voordeel.”