Er is deze transferperiode veel te doen om meerdere spelers van Ajax. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch vertrokken al uit Amsterdam en ook aan Antony en Lisandro Martinez wordt flink getrokken. Een speler die Ajax echter niet lijkt te gaan verlaten is Perr Schuurs. De verdediger staat vanwege een gebrek aan speeltijd zeker open voor een transfer, maar de Ajax-directie wil hem niet laten gaan. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De ochtendkrant sprak met Wessel Weezenberg, zaakwaarnemer van Schuurs, over de situatie rondom de verdediger. “Het is voor Perr belangrijk dat hij meer gaat spelen. Daar heeft hij ook de kwaliteiten voor en dat zien andere clubs ook. Zo hebben clubs uit Engeland, de top van Duitsland, ItaliĆ« en Frankrijk serieuze interesse”, laat Weezenberg weten.

Schuurs heeft dus aan interesse geen gebrek. Toch lijkt er geen transfer te komen. “Als hij weinig aan spelen toe zou komen, was een transfer mogelijk. Zowel de trainer als de leiding zien dat echter nog niet zitten”, stelt Weezenberg. Dat Schuurs niet mag vertrekken van Ajax, komt vooral vanwege de interesse van buitenlandse clubs in Lisandro Martinez en JurriĆ«n Timber. Timber heeft aangegeven dat hij langer bij Ajax wilt blijven, maar Martinez ziet een een overstap naar het buitenland wel zitten. Een mogelijke transfer van Martinez betekent wellicht ook meer kansen voor Schuurs.