Perr Schuurs gaf in een van zijn eerste interviews bij Ajax al aan: “Natuurlijk hoop ik dat ik gewoon kan aansluiten bij het eerste en daar minuten kan maken, maar als dat niet kan, wil ik gewoon minuten maken bij Jong Ajax.” En dat bleek ook in het eerste half jaar in Amsterdam het geval. Schuurs speelde veertien keer in de Keuken Kampioen Divisie, drie keer in de KNVB Beker en mocht één keer kort invallen in de Eredivisie. Wel zat hij zes van de zeventien competitiewedstrijden bij de selectie van het eerste, maar voorlopig moet de 19-jarige Schuurs het nog doen met minuten op De Toekomst.

De verdediger, die voor velen voor zijn transfer vooral bekend stond vanwege zijn verwoestende vrije trappen, vormt samen met Sven Botman een verdedigend duo bij Jong Ajax. Af en toe is Jong Ajax verdedigend enorm kwetsbaar, maar vooral de laatste wedstrijden oogt de verdediging een stuk stabieler. Schuurs heeft vaak goed door op welk moment hij moet instappen en hoe hij op die manier de spits voor kan zijn. In het geheel maakt hij daarom een prima indruk. Nu zal hij elke week een hoog niveau bij de ploeg van Reiziger moeten laten zien. Voor een overstap naar het eerste is het nu nog te vroeg. Daar zal hij in ieder geval nog een half jaar op moeten wachten.

En dit komt niet helemaal door Schuurs zelf. In de selectie van Ten Hag barst het namelijk van de centrale verdedigers. Het duo De Ligt en Blind lijkt dit seizoen te blijven staan en daarachter zitten Wöber, Veltman, de net gecontracteerde Magallán en misschien ook nog wel De Jong.

Beloften: Contracten lopen af, wat gaat Ajax met dit jonge zestal doen?