Peter Bosz nam in 2017 ontslag bij Ajax nadat zijn wensen door de directie niet werden ingewilligd. Marcel Keizer nam het over en mocht na een half jaar ook zijn spullen pakken. Erik Ten Hag nam het stokje op zijn beurt weer over, maar ook onder hem is niet iedereen even tevreden.

Gesprek met Van der Sar

Aan tafel bij Voetbal Inside doet Peter Bosz een aantal opmerkelijke uitspraken: “Ik wilde helemaal niet weg, sterker nog als het aan mij had gelegen was ik gewoon bij Ajax gebleven en niet naar Dortmund gegaan. Ik was dolgraag op de voet verdergegaan waar we dat seizoen zijn geëindigd.” Toch heeft Bosz uit principe gekozen te vertrekken bij Ajax. “Van der Sar kwam bij mij thuis om het seizoen te evalueren, waar ik aan het einde van het gesprek heb aangegeven dat ik alleen verder ga als mijn wensen werden ingewilligd.” De wens van Bosz was dat onder andere Hennie Spijkerman uit zijn functie zou worden ontheven. “Het liep niet, we werkten niet samen dus dat moest anders. Na drie dagen kwam ik bij de ArenA om met Edwin te praten, daar heeft hij mij verteld dat hij niet aan mijn wensen kon voldoen, dat deed mij besluiten te stoppen.”

Bergkamp

In de media werd al snel gespeculeerd dat Dennis Bergkamp de grootste boosdoener was. Volgens Bosz is dat niet waar: “Helemaal niet, het is gewoon simpel: in de trainerskamer waar ik met een aantal mensen samenwerkte, werkten we gewoon niet samen. Daar was hij onderdeel van maar hij was niet de enige. Het was moeizaam, en dat is niet fijn samenwerken en ik heb daarom gezegd dat ik dat niet nog een jaar wil doen. Ik heb dat vanaf januari elke maand aangegeven.”

Op de vraag of Bosz er voor open zou staan om terug te keren bij Ajax geeft hij een bijzonder antwoord: “Oja zeker, ik heb het daar enorm naar m’n zin gehad, dus waarom niet.” Johan Derksen reageert daar op zijn beurt op en haalt Van der Sar weer naar boven als boosdoener: “Als je karakter hebt en enige status, dan wil je toch niet onder Van der Sar werken? Hij maakt er een grote puinhoop van.” Bosz is het niet met hem eens: “Ik was het met een aantal dingen niet eens die hij deed, maar het is voor hem ook allemaal nieuw. Hij maakt er niet alleen een puinhoop van.”