Voor seizoen liet Peter Bosz Abdelhak Nouri debuteren in het eerste van Ajax. Toch had de trainer ook twijfels over de kwaliteiten van zijn pupil. Helden vroeg Bosz in een uitgebreid interview naar de middenvelder die afgelopen zomer op het veld een hartstilstand kreeg.

De oefenmeester van Borussia Dortmund vindt het lastig om over Nouri te praten: “Pfoe…Ja, dit… Dit kun je bijna niet beschrijven”.  Hij vraagt zich af of Nouri echt was doorgebroken bij Ajax. “Appie was een heel goede voetballer. En hij was zo’n geweldige jongen in de groep, zo’n fijn mens. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of hij uiteindelijk zijn belofte had waargemaakt, omdat hij ook een heleboel dingen niet had die in het topvoetbal belangrijk zijn.”

Bosz vervolgt: Hij was een heel bijzondere speler, had iets wat bijna niemand heeft, dat korte wegdraaien. Maar, en dat klinkt zo clichématig, Appie liet soms ook z’n man lopen. Er waren een heleboel dingen waaraan hij moest werken en daarom was hij nog geen vaste speler van Ajax 1. Over die dingen had ik het met hem.”

“Maar tegelijk kon Appie in z’n eentje een wedstrijd openbreken. Als een tegenstander heel compact stond, kon hij in z’n eentje iets doen. Maar wat ik minstens zo belangrijk vind, is dat hij zo’n bijzonder mens was. Heel erg beleefd. Je hebt weleens jongens die gemaakt beleefd zijn. Die zeggen ja meneer en trekken daarna gekke bekken. Bij hem was het oprecht.”