De gang van zaken bij Ajax wordt op de voet gevolgd door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, een fervent aanhanger van de Amsterdamse club.

De tv-presentator, die ooit directeur van Ajax hoopte te worden, is niet te spreken over de laatste column van Cruijff, waarin het Ajax-icoon ontkent dat hij assistent-trainer Danny Blind wilde ontslaan in het kader van zijn nieuwe plannen om de club weer op te poetsen. In plaats daarvan dacht Cruijff aan een andere functie voor Blind, bij Almere City of Ajax Capetown.

Ongehoord, zo vindt De Vries deze laatste opmerking van Cruijff. ,,Wellicht dachten Cruijff & Co ook nog aan een club in Siberie… over schofferen en gebrek aan respect gesproken, heren! Wat een gotspe!” zo twittert De Vries vandaag ,,Als je zoiets voorstelt aan een icoon als Blind is dat erger dan direct op straat zetten… pure vernedering. Zien Cruijff-volgers dat niet?”

Eerder twitterde De Vries al: ,,Merkwaardig: alle partijen doen het ‘uit liefde voor Ajax’, zeggen ze, maar rollenbollen over de grond en maken ondertussen de club kapot….”