© Proshots

Kik Pierie won maandagavond met Jong Ajax met 2-0 van Roda JC. De centrale verdediger, die deze zomer overkwam van SC Heerenveen, moet het momenteel vooral doen met minuten in het tweede elftal. Tegenover de camera’s van Fox Sports sprak hij over de situatie.

Kritiek

Pierie heeft zijn draai duidelijk nog niet gevonden bij Ajax. De jonge verdediger kreeg in de voorbereiding een aantal kansen in Ajax 1, maar wist zichzelf niet te bewijzen. Zo nu en dan volgt zelfs kritiek uit de media. “Ik lees dat eigenlijk niet zo vaak. En als ik het vorig jaar hoorde, dan was het van mijn ouders. Maar nu woon ik hier op mezelf, dus dan ben ik er niet zo mee bezig.”

Lange termijn

De overgekomen verdediger neemt bij Jong Ajax zijn tijd om zichzelf te verbeteren. “Ik kijk naar de lange termijn. Ik heb bewust de stap naar Ajax gemaakt, omdat ik denk dat ik op de lange termijn er beter ga uitkomen dan wanneer ik bij SC Heerenveen was gebleven. Daar geloof ik nog steeds in en hoe dat verder gaat lopen, laat de toekomst vanzelf zien. Maar ik heb daar vertrouwen in.”

“Natuurlijk is het jammer dat ik niet in het eerste elftal speel”, gaat Pierie verder. “Want je komt hier natuurlijk niet naartoe om alleen maar bij Jong Ajax te spelen. Nu loopt het even zo, maar je moet dus naar het brede plaatje kijken. Ik heb er vertrouwen in dat de basisplekken en minuten in het eerste uiteindelijk zullen komen.”

Verbeteren

Het talent praat regelmatig met Ten Hag wat hij aan zijn spel kan verbeteren. “Alle spelers hebben een aantal kwaliteiten en verbeterpunten. Nu sta ik nog niet in Ajax 1, omdat het simpelweg nog niet de tijd is. Dan weet je van jezelf wat je moet verbeteren. Natuurlijk spreek je daar met de trainers over en ben je daar dagelijks mee bezig. Uiteindelijk wil je naar dat niveau toegroeien.”

Verhuur

Pierie staat er overigens niet onwelwillend tegenover als hij voor een half jaar of volledig jaar wordt verhuurd aan een Eredivisieclub. “Misschien wel, als dat goed is voor me. Maar dat gaat de toekomst uitwijzen en daar ben ik nu in ieder geval niet mee bezig. Momenteel doe ik mijn stinkende best in Jong Ajax en dan kijken we wat de toekomst brengt.”