Kik Pierie werd deze zomer door Ajax overgenomen van sc Heerenveen. De 18-jarige verdediger beseft dat de concurrentie in Amsterdam groot is en verwacht niet zomaar een basisplek te kunnen opeisen, zo zegt hij in De Telegraaf.

“Dit team heeft de halve finale van de Champions League gehaald en dat is niet niks. Daar kom je niet van de ene op de andere dag tussen als speler van Heerenveen”, aldus Pierie “Maar het is aan mij zaak om te laten zien wat ik kan.”

De stopper kan zowel op de plek van centrale verdediger als die van linksback uit de voeten. “Dan is het aan de trainer om te bepalen wie hij wil opstellen. Blind, Tagliafico, Martinez of ik. Het is een concurrentie van vier mensen voor twee plekken en de besten spelen. Dat hoort bij Ajax en daar moet ik me in aanpassen.”

Het talent, die voor vier miljoen euro naar Amsterdam gehaald werd, erkent dat hij flink moet aanpoten bij zijn nieuwe club. “Het is drie stappen hoger dan bij Heerenveen. Waar je bij Heerenveen misschien één seconde had, heb je hier misschien een halve seconde of nog minder. Bij bespreking één waren er ook al drie nieuwe dingen die ik nog nooit gehoord had.”