De ploeg uit Londen kende een slechte generale in aanloop naar de return in de halve finale van de Champions League. De Spurs kregen twee rode kaarten en moesten vlak voor tijd ook nog eens de enige treffer van de wedstrijd incasseren.

Pochetinno stuurde veelal dezelfde namen het veld in als tijdens de heenwedstrijd tegen Ajax. Alleen Dier en Son maakte toen niet hun opwachting, maar beiden begonnen vanmiddag wel. De laatste van de twee raakte gefrustreerd na een mislukte actie en duwde Lerma, middenvelder van Bournemouth, hard tegen de grond. De aanvaller kreeg direct een rode kaart te zien en moest zo vlak voor rust het veld verlaten.

Net na rust kregen de Spurs een tweede rode kaart. Na een harde sliding moest ook Foyth het veld verlaten. De verdediger stond overigens pas twee minuten in het veld. Nadat Pochetinno hoofdschuddend langs de zijlijn liep, werd het in de slotfase nog pijnlijker voor de Londenaren. Uitgerekend de enige Nederlander op het veld, Nathan Aké, kopte in blessuretijd de winnende treffer binnen.