Een zware delegatie van Ajax was afgelopen weekend in Tsjechië en bekeek daar Václav Kadlec. De 23-jarige speler van Eintracht Frankfurt kan zowel in de punt van de aanval als op de rechtervleugel uit de voeten. Volgens De Telegraaf wil Ajax zich echter eerst versterken met een andere speler die actief is op het EK Onder-21: Pione Sisto. De 20-jarige Deen is een vleugelspeler die op beide flanken uit de voeten kan maar ook als aanvallende middenvelder ingezet kan worden. Sisto is een 20-jarige Sudanees met een Deens paspoort.

Sisto staat onder contract bij de Deense kampioen FC Midtjylland en maakte in de eerste wedstrijd van de Denen op het EK tegen Tsjechië vlak voor tijd de winnende treffer nadat hij was ingevallen voor Viktor Fischer. De Ajacied was duidelijk niet blij met zijn wissel en stond in de tweede groepswedstrijd tegen Duitsland niet in de basis. Pione Sisto kreeg in dit duel de voorkeur.

Frank de Boer, Marc Overmars en Jeroen Slop waren bij dit duel aanwezig, maar Sisto wist tegen de Duitsers weinig indruk maken. Ajax blijft desondanks onverminderd geïnteresseerd in Sisto, die als offensieve middenvelder, vleugelaanvaller en als het moet zelfs als rechtsback kan spelen. Hij wordt beschreven als een speler met een actie, goed schot en inzicht.

Afgelopen seizoen brak Pione Sisto definitief door bij Midtjylland, dat mede door het goede spel en zeven doelpunten van de middenvelder kampioen van Denemarken werd. Volgens zijn zaakwaarnemer ziet de veelzijdige Sisto een overstap naar Ajax wel zitten, maar hij is niet goedkoop: Midtjylland claimt al een bod van zes miljoen euro te hebben ontvangen. Het contract van Sisto bij de Deense kampioen loopt nog tot medio 2018.

Pione Sisto debuteerde voor FC Midtjylland in het seizoen 2012/13 in de Superligaen. Tijdens zijn eerste seizoen speelde hij in totaal 10 wedstrijden. Ajax nieuws Ajax1.nl