De Graafschap-aanvaller Rydell Poepon zag al vroeg dat er niets te halen viel tegen Ajax. De oud-speler van Ajax hoopt dat zijn oude club kampioen wordt.

“Ja uiteraard hoop ik dat Ajax kampioen wordt”, zegt Poepon na afloop van de 3-1 nederlaag tegen Goal.com. “Maar ik ben natuurlijk in de eerste plaats bezig met mijn eigen team.” De Graafschap is nog in een felle strijd tegen degradatie verwikkeld en staat slechts een punt voor op hekkensluiter SBV Excelsior.

“Sterk in eigen huis”

  “We krijgen Excelsior nog thuis en zolang zij wedstrijden blijven verliezen blijven we in ieder geval een punt voorsprong houden. Die wedstrijd wordt heel belangrijk en ik denk dat we ze thuis wel kunnen pakken. Zoals afgelopen week tegen FC Utrecht, toen lieten we zien dat we in eigen huis erg sterk zijn.”

Tegen zijn oude club Ajax zat er niet veel in voor De Superboeren, al kreeg de ploeg in de eerste helft nog wel wat kansjes. “Je ziet dat wij af en toe toch voor hun doel komen. Ik kwam net iets te kort bij een voorzet en Soufian (El Hassnaoui, red.) had ook een goede mogelijkheid. Dan wordt het 1-1 en moet ik het nog maar zien. Toen Ajax de 2-0 en 3-0 maakte was het over, ook nadat we nog op 3-1 kwamen.”

Veel bekenden in Amsterdam

Naast de strijd tegen degradatie heeft Poepon natuurlijk ook oog voor de titelrace, een strijd waarin zijn oude club Ajax goede zaken deed. Bij het verlaten van het veld schudde Poepon dan ook veel handen met de aanwezige clubmensen. “Ik ken natuurlijk nog bijna iedereen hier, omdat ik mijn hele jeugd in Amsterdam heb gespeeld”, vervolgt de aanvaller. “Ook met veel spelers uit Ajax 1 heb ik nog regelmatig contact, zoals Kenneth Vermeer en Vurnon Anita.”

 Volgens Poepon heeft Ajax nu duidelijk de beste papieren om de titel te grijpen. “Ja absoluut, ik hoop echt dat Ajax kampioen wordt. Je wenst die jongens na afloop van zo’n wedstrijd uiteraard nog even succes in die strijd. Op het veld is dat anders, dan zijn we even geen vrienden meer”, glimlacht Poepon tenslotte nog.

Tekst: Goal.com