Een jongen uit De Lier heeft donderdagavond bezoek gehad van de politie, nadat hij een racistische tweet naar Ryan Babel had gestuurd. Dat heeft de politie gemeld. Babel zelf diende de twitteraar online al van repliek.

De jongen, ene @_LORENSS, twitterde: “@RyanBabel moet een kogel krijgen #kkzwarte.” Babel vond het niet kunnen en wilde aangifte doen tegen hem. “Nu ik er toch aan denk, ik ga hier zelf werk van maken en aangifte doen tegen dat kereltje.” Zelf reageerde de Amsterdammer ook op die tweet: “Een racist in mijn mentions !!! Kheb te doen met je ouders #SlechteOpvoeding.”

Babel riep zijn volgers op om de racistische jongen te laten merken dat dit niet kon, maar voegde hier aan toe: “Laten we ons niet verlagen tot zijn niveau door het recht in eigen handen te nemen.”

Volgens een woordvoerster werd de politie telefonisch getipt over de tweet. Zij meldt dat agenten een gesprek met de jongen hebben gevoerd bij hem thuis. Deze bood hierna zijn excuses aan via het sociale medium. Als Babel ervoor kiest om toch aangifte te doen, moet de jongen zich alsnog melden op het politiebureau.