De mobiele eenheid heeft er in Deventer voor gezorgd dat supportersgroepen van Go Ahead Eagles en Ajax de confrontatie aangingen. Dat meldde een woordvoerder van de politie tegenover Ajax1.nl. Fans van de club uit Deventer stonden de Ajacieden op te wachten op het station.De situatie dreigde uit de hand te lopen omdat de Go Ahead-supporters de Amsterdamse fans uitdaagden met scheldwoorden.

De trein waarin de supporters zaten liep flinke schade op, al voordat de trein Deventer bereikte. De Ajacieden vernielden de inrichting en stichtten brand in de trein. Ook werden er brandblussers leeggespoten, naar verluidt werden reizigers daardoor onwel. De politie kon die geruchten niet bevestigen. De voortzetting van de reis naar Amsterdam werd begeleid door leden van de mobiele eenheid.

Update: De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, complimenteerde de supporters van Ajax zondagavond. “Er zijn volgens mij maar tien arrestaties verricht. Dat is echt heel weinig op dagen als deze”, vertelde hij voor de camera van FoxSports.