Vóór de ontmoeting Borussia Dortmund tegen Ajax Amsterdam op dinsdag 18-09-2012 in het Signal-Iduna-Park wil het hoofdbureau van politie in Dortmund u graag de volgende belangrijke informatie mededelen:

Bereikbaarheid van de politie op de wedstrijddag:

Indien er in het verloop van de heen-/terugreis of in het stadion vragen of problemen zijn of indien er anderszins behoefte bestaat aan ondersteuning en opheldering, wendt u zich dan tot de ingezette politieambtenaren of neemt u in het stadion contact op met de politiepost „Stadion“, die in de noordtribune is gelegen.

Doelstellingen van de politie Dortmund:

Wij weten dat deze ontmoeting voor u een bijzondere betekenis heeft. Ons doel is om de veiligheid van deze wedstrijd met professionele neutraliteit te waarborgen. Dat wil zeggen, wij maken onderscheid tussen vredelievende fans en op geweld beluste/gewelddadige fans, maar maken geen onderscheid wanneer het erom gaat bij welke club iemand hoort.

In Dortmund zijn sportminnende en vredelievende voetbalfans die hun teams aanmoedigen en ondersteunen, altijd graag gezien en steeds van harte welkom. Om een vreedzaam voetbalfeest en de veiligheid van de vredelievende voetbalfans te waarborgen, zal de politie tegenover op geweld beluste en gewelddadige personen resoluut en consequent optreden!

Hetzelfde geldt bij geweld tegen goederen en gedrag dat kan leiden tot gewelddadige acties. Respecteert u alstublieft de fans van de thuisploeg en laat provocaties achterwege die tot ongeregeldheden zouden kunnen leiden. U levert daarmee een belangrijke bijdrage tot de veiligheid in het stadion en eromheen. Als voorbeeldige fans vergemakkelijkt u daarmee voor alle betrokkenen een goed verloop van het evenement en helpt u mee dat niets een schaduw werpt op deze wedstrijddag!

Bijzondere waarschuwing in verband met het thema vuurwerk:

Wij verzoeken alle fans dringend om als goede gasten in het Signal-Iduna-Park en in het stadsgebied af te zien van het gebruik van vuurwerk, om de gezondheid en het leven van anderen niet in gevaar te brengen. Wij hebben in het verleden moeten ervaren dat er roekeloze daders zijn die door het afsteken van vuurwerk fans hebben verwond. Het in bezit hebben en afsteken van vuurwerk leidt zonder uitzondering tot ernstige, grotendeels strafrechtelijke consequenties en tot een stadionverbod in heel Duitsland.

Polizeipräsidium Dortmund
Markgrafenstr. 102
44139 Dortmund
poststelle.dortmund@polizei.nrw.de