André Onana maakte in de eerste helft een enorme fout en had daarmee een groot aandeel aan de 1-0 van Benfica, maar werd met een aantal cruciale reddingen in de tweede helft alsnog de held van Ajax. De Portugese media beseft dat het voorbij is voor Benfica.

Mais Futbol zag Benfica, dat het duel moest winnen om de kans op de achtste finales levend te houden, nog goed beginnen. ‘’Cervi en Grimaldo deden het uitstekend op de linkerflank en Ajax kreeg maar geen grip op de wedstrijd. Een fout van Onana was uiteindelijk nodig om de openingstreffer in te leiden. Hij blunderde verschrikkelijk bij een hoge bal en Jonas kon profiteren.’

‘Een aardige eerste helft bleek niet genoeg. Ajax deed het steeds beter, ging mee in de strijd en begon van fouten van Benfica te profiteren. Na twee gemiste kansen stuurde Ziyech zijn teamgenoot Tadic weg en hij maakte de 1-1. Benfica móest komen, maar pas in de allerlaatste minuten ontstonden er grote kansen. Onana groeide uit tot held. De fans hoopten op wraak voor de late nederlaag van een paar weken geleden, maar de desillusie was nu immens.’

‘Aan de spelers en de gespannen trainer was te merken dat deze avond cruciaal was’, schrijft Zero Zero. ‘Het spel was slordig, maar juist op het moment dat Ajax controle leek te krijgen, profiteerde Benfica van een verschrikkelijke blunder van Onana. De Kameroense doelman, met een verleden bij FC Barcelona, werd na de pauze de grote held in plaats van de loser van de avond. In de slotfase maakte hij het verschil.’

‘Nu is het voor Benfica zaak om de rekenmachine erbij te pakken en te hopen op een klein wonder. Ajax staat op acht punten, Benfica heeft er vier. Het wordt een moeilijke, misschien zelfs onmogelijke klus.’