© Proshots

Aron Winter kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. Voor Ajax O19 gaat die op 21 januari van start met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht O19. Tot die tijd spelen de Amsterdammers nog twee oefenwedstrijden. Eén tegen KRC Genk O19 (14 januari, 12:00u.) en eentje tegen NAC Breda O19 (17 januari, 17:00u.). “Tijdens de winterstop had de technische staf- en de selectie van Ajax O19 twee weken vrij. Na een paar dagen ontstond echter alweer de behoefte om te beginnen. Het was heerlijk om vorige week met een fitte selectie de training te hervatten. Ter ontspanning stond afgelopen vrijdag volledig in het teken van teambuilding”, zegt de trainer op Ajax.nl.

De eerste oefenwedstrijd is inmiddels achter de rug. Almere City werd met 2-1 verslagen. “Op woensdag 11 januari speelden we onze eerste oefenwedstrijd tegen Almere City O19. We wonnen met 2-1, maar over het getoonde spel was ik zeker niet tevreden. De samenwerking tussen de spelers verliep niet goed en het vooruit voetballen kon veel beter. Toch zag ik ook positieve punten; een aantal jongens was zeer gemotiveerd. Ze kregen de kans en pakten dat op een goede manier op. Bij de tegenstander stonden mijn eigen zoon Jay en Mitchel Bergkamp (zoon van Dennis Bergkamp) op het veld. Dat ik het opnam tegen Jay was een mooi moment. We maakten aan de ontbijttafel geen grappen over de uitslag. Als vader hoopte ik dat hij een lekkere wedstrijd zou spelen. We zijn vergelijkbare type spelers, maar ik was op die leeftijd iéts verder, haha.”

Na de winterstop worden er veel jeugdspelers doorgeschoven naar hogere teams. Dani de Wit, Kaj Sierhuis en Danilho Doekhi zullen vast meetrainen met Jong Ajax. Ook Justin Kluivert traint al vast mee met de beloften. De aanvaller maakt zo nu en dan zelfs al de stap naar het eerste. Daishawn Redan, Jurgen Ekkelenkamp, Sven Botman, Giovanni de la Vega en Abdallah Aberkane zullen op hun beurt gaan meetrainen met Ajax O19. “Op de Toekomst zijn er tijdens de winterstop veel talenten doorgeschoven. Van onze selectie hebben veel jongens al minuten gemaakt in de Jupiler League en op dit moment traint een flink aantal met Jong Ajax mee. Desondanks is het de bedoeling dat deze jongens op zaterdag zo veel mogelijk mee blijven doen met Ajax O19. Ook tijdens de UEFA Youth League-wedstrijden zijn ze gegarandeerd van de partij. De doorstroming heeft een positief effect op de ontwikkeling van grote talenten. Het geeft bovendien spelers uit de leeftijdscategorie van Ajax O17 een kans. De rest van het seizoen traint aanvaller Daishawn Redan dagelijks met ons mee en er sluiten op maandag en dinsdag nog vier jongens van O17 aan.”

“Ik kijk erg uit naar de hervatting van de competitie. We strijden om de landstitel, de Nederlandse beker en de UEFA Youth League. Het doel is om driemaal nummer 1 te worden, daar geloof ik in. De voorbereiding verloopt goed en veel talenten krijgen de kans. Als we prijzen willen winnen, dan moet dat als collectief gebeuren”, sluit Winter af.