Ajax heeft een pittig programma voor de boeg, zo weet ook Christian Poulsen: “Vanaf komende woensdag gaan we het erg zwaar hebben”. De middenvelder van Ajax liet in een interview weten dat ook zonder sterspeler Silva het een lastige pot wordt tegen Manchester City.

“Met spelers als Aguero en Toure breng je wereldklasse op het veld” zegt de Deense international. Poulsen legt uit dat vooral Toure een lastige klant is: “Toure is een sterke middenvelder. Hij is fysiek erg sterk en zal het ons erg lastig gaan maken.”

Poulsen speelde al eerder tegen Toure toen hijzelf, uitkomend voor Sevilla destijds, speelde tegen Barcelona: “Ik heb geloof ik tegen hem gespeeld toen hij nog bij Barcelona zat maar hij is na zijn transfer naar City veel beter geworden.”

Hoewel de wedstrijd tegen Real Madrid minder ging hoopt Poulsen op het zelfde spel als tegen Dortmund: “Tegen Madrid hadden we duidelijk problemen de druk op onze defensie, iets waar we moeilijk me om konden gaan. Tegen Dortmund deden we dat veel beter. Het is belangrijk om daar de focus op te houden.”

Poulsen ziet overigens wel kansen voor de Amsterdammers: “Als we ons best doen en het lukt om op onze eigen manier te spelen, dan kunnen we ook een team als Manchester City pijn doen!”