De wedstrijd Ajax-NEC was voor Christian Poulsen de laatste wedstrijd als Ajacied, en misschien ook als voetballer. De Deen besloot gisteren om Ajax na twee seizoenen te verlaten. Na afloop van de wedstrijd sprak Frank de Boer hem toe en nam de Deen afscheid van de club. ‘Het was een moeilijke beslissing om Ajax te verlaten. Ik heb er de laatste drie weken elke dag over nagedacht. Frank de Boer wilde mij graag houden. Nadat ik de beslissing had genomen om te vertrekken had ik er een goed gevoel bij.’

Het is nog onduidelijk of Poulsen doorgaat met voetballen. ‘Deze zomer ga ik beslissen over mijn toekomst. Ik ga kijken of ik nog door wil gaan met voetballen bij een andere club of dat ik wil stoppen. Ik ben blij dat ik afscheid heb kunnen nemen van de club voordat het seizoen voorbij is.’

Poulsen is in de selectie een van de oudere spelers. ‘Ik vond het leuk om met jonge spelers te voetballen. ‘Toen ik hier kwam speelde een aantal spelers die nu in de basis staan nog in Jong Ajax. Het is mooi om dat te volgen.’