Ajax moet het kampioensfeest nog even twee weken uitstellen omdat Feyenoord zondagmiddag met 0-2 won van PSV. Christian Poulsen vindt dit niet heel erg. “Wij hebben hier van tevoren rekening meegehouden”, zegt hij tegen De Telegraaf.

De Amsterdammers wonnen zelf met 3-2 van ADO Den Haag, mede dankzij een doelpunt van de Deense controleur. “Ik heb vrede met dit resultaat; we hebben zelf niet verloren en hebben nog één punt nodig om de titel veilig te stellen”, vervolgt hij. “Dat is prima.”

De spelers van Ajax wisten van de tussenstand in Eindhoven. “In de rust hoorden we dat Feyenoord een 0-1 voorsprong had, maar in het veld waren we daar niet mee bezig. Feyenoord speelt al weken goed, dus we hebben rekening gehouden met het feit dat het titelfeest niet door kon gaan”, vertelt Poulsen. Over twee weken kan de 33e landstitel uit bij Heracles Almelo veilig gesteld worden. “We zullen ons daar volledig op voorbereiden, want Heracles is geen makkelijke ploeg om tegen te voetballen. We zijn allemaal professionals en gaan de klus over twee weken klaren in Almelo.”

Het is nog onzeker waar Poulsen volgend seizoen speelt. Het contract van de 34-jarieg Deen loopt deze zomer af. Als het aan trainer Frank de Boer ligt, blijft Poulsen nog een jaar. “Ik heb hem dat gevraagd. Maar ik heb nog geen antwoord gekregen”, zegt de oefenmeester. “Hij kan niet alleen hard werken, maar ook goed voetballen. Daley Blind is op die positie mijn eerste keus, maar Poulsen komt echt wel aan zijn wedstrijden. Hij is een echte prof die ik er graag bij heb”, aldus De Boer.