Christian Poulsen, de meest recente aanwinst van Ajax, heeft op de officiële clubsite zeer positief gereageerd op zijn transfer naar de Amsterdamse club. De verdedigende middenvelder kijkt er naar uit om te spelen in het wit-rood-wit. De oud-speler van Sevilla en Juventus is alweer de 22ste Deen die voor de regerend landskampioen komt te spelen. Daarnaast was Morten Olsen, huidig bondscoach van Denemarken, tussen 1997 en 1998 actief als trainer van de club.

“Iedereen in Denemarken kent Ajax en weet wat voor grote club het is”, laat Poulsen weten op de website. “Ajax heeft een grote historie en met grote namen als Dennis Bergkamp en Marc Overmars straalt de club een en al voetbal uit. Ik ben natuurlijk trots dat ik de vijfde Deen in de selectie ben. Niet alleen op mezelf, maar ook de andere Deense spelers die het goed doen bij Ajax.” Met Christian Eriksen en Nicolai Boilesen, die hij van het nationale team kent, heeft hij inmiddels al gesproken.

Poulsen zal de komende periode in Amsterdam gaan wonen, een stad die hem niet geheel onbekend is. In zijn periode bij Schalke ’04 kwam hij wel eens in de Nederlandse hoofdstad. “Het doet me veel aan Kopenhagen denken. De rustige, fijne manier van leven”, besloot de aanwinst zijn interview. Komend seizoen zal hij het rugnummer van Vurnon Anita overnemen, namelijk rugnummer 5.